Om
Vi lever i en kultur som lär oss att stänga av, inte känna eller lyssna till våra behov, hålla locket på våra drömmar och konsekvent värderar det yttre framför det inre. Det andliga sökandet och även den feminina aspekten av helheten anses som något extra, någon lyx, någon sorts bonus om vi får tid till det. I min uppfattning är det tvärtom, helt essentiellt och livsnödvändigt för alla, män som kvinnor, och för vår gemensamma framtid att prioritera vårt inre och söka så stor förståelse, erfarenhet och inkarnation av vårt sannaste varande och medvetande som överhuvudtaget är möjligt. För att därifrån kunna göra andra val och skapa än mer holistiska liv, organisationer och samhällen.

 

Innan andlighet blev ett eget begrepp och koncept, innan ordet ens uppkom eller religioner och new age la beslag på det så fanns det redan som en självklar del av våra liv. Vi är alla värdefulla bara genom att vara, utan att prestera. Vi är alla i kontakt med något större, allt hör samman och är en del av samma varande. Livet är heligt. Att minnas och leva detta är andlighet för mig. Det här är kärnan i Wise Womans arbete och utan tvekan det som är det viktigaste. Sedan finns även ett fokus på just dig som kvinna, din personliga utveckling – hur just du kan hitta din väg – i din kropp, med ditt sinne, i din vardag, med ditt livspussel, din karriär och det som du vill förverkliga. På såväl cirkelträffarna som ledarskapsutbildningarna arbetar vi med båda delarna.

 

Om man tänker sig den kinesiska filosofins symbol YIN YANG så representerar den en helhet. En man, en kvinna, en människa, en värld, ett universum. I den symbolen så består helheten av två krafter YIN och YANG. Det maskulina och det feminina, det ljusa och det mörka, det aktiva och det passiva. Så som jag ser det så lyfter vi fram och övervärderar de maskulina kvaliteterna i vårt samhälle och vi undervärderar och skjuter bort de feminina.

Lite enkelt uppdelat så skulle man kunna förtydliga så här: Maskulina: Logik, linjärt, diktera, fyrkantig, struktur, delar, funktion, målinriktat, resonera, aktivitet, tänka. Feminina: Intuitivt, cirkel och spiral, lyssna, kaos, helhet, estetik och skönhet, uppleva, vila, känna.

Såklart är ingen av dessa kvaliteter vare sig bättre eller sämre, mer eller mindre värda. Precis som YINYANG-symbolen så behöver vi alla, män som kvinnor, en balans mellan både och. Och som vi så uppenbart kan se omkring oss så är det inte en bra balans, vare sig i världen eller hos de flesta individer. Hos kvinnor verkar detta bli än mer uppenbart i form av stress, sjukdomar, depression och missnöje.

Jag har genom mitt arbete med kvinnocirklar och s.k. ”embodied feminine spirituality” de senaste 15 åren upptäckt att det finns en enorm potential när kvinnor börjar öppna upp dessa kvaliteter inom sig, särskilt när vi gör det tillsammans i en grupp. Dels för varje kvinnas personliga utveckling – styrkan, lekfullheten och rötterna hon får tillgång till för att nå sina mål och skapa sina drömmar genom välbefinnande, inte stress, press och avstängdhet. Dels det andliga uppvaknandet, i och genom vardagen, i kontakt med allt som är, här och nu, inte avskilt på retreater och någon annanstans, utan mitt i livet, hela livet som det är med känslostormar, tankeloopar, korta deadlines och press på jobbet, sömnlöshet, rädslor och frustrationer, barn som kivas, partners som är oförstående, vänner som har det svårt. När vi lär oss att vakna, öppna, rota oss i vårt sannaste varande mitt i alltihopa, mitt i det som ändå är, när vi gör det igen och igen och igen, då transformeras allt. Ditt liv, mitt liv, vårt liv, vår gemensamma framtid. När vi gör det då tar vi verkligen vara på möjligheten som det innebär att vara de som lever längst fram i tiden, de som andas precis där evolutionens nästa steg sker, då är vi de som ger plats åt en vackrare framtid baserat på helhet istället för separation.

 

Läs mer – Ledarskap

Läs mer – Kvinnocirkel

 

Jag är här för att hjälpa dig att komma ihåg den du är bortom alla föreställningar om den du borde vara. Och för att hjälpa dig att kombinera den resan med ditt liv i vardagen.

Jag är här därför att jag är duktigt på att förena det inre med det yttre. De stora frågorna med de små. För att jag har en förmåga att leverera högkvalitativa ledarskapsutbildningar till stora organisationer, likväl som att guida till en djupare förankring i vårt medvetande.

Jag är här för att skapa den vackrare framtid som blir möjlig när vi åter är i kontakt med vårt innersta varande. Att få ihop våra moderna fullspäckade liv med vår innersta visdom – det handlar mitt arbete med Wise Woman om.

Jag är här för dig. För mig. För oss. För vår framtid och för vårt nu.

 

 

Jag är en modern mystiker och ledarskapsutvecklare som har varit på min andliga resa sedan barnsben, mediterat sedan jag var 16 år och efter ett decennium med extremskidåkning och bergsklättring har jag vigt mitt vuxna yrkesliv åt det andliga uppvaknandet och att coacha människor till ett mer levande liv.

Jag är certifierad ICF coach och affärscoach, utbildad av CTI i London och Solid affärscoaching i Stockholm. De senaste 16 åren har jag tillhandahållit tusentals timmar med coaching, kurser och föreläsningar till både privatpersoner och företag. Sedan 2012 arbetar jag som konsult på The leadership pipeline institute där jag coachar och levererar utbildningar i olika länder, på flera olika nivåer i organisationer såsom Nordea, Arla, Carlsberg, Ecco, Trygghansa, Vestas, Netto m.fl. Nytt från 2019 är att jag även är konsult på Egna Vägens Ledarskap med Jan Lundberg där jag även arbetar med ledningsgrupper. Jag har tidigare varit konsult på Learning4U där jag framför allt utvecklade EQ hos både chefer och medarbetare. På EQP- Business school hade jag under ett par år en uppskattad föreläsning om mental träning som hette ”Tänk om… du bara behöver tänka om.” Genom Out-Seglingsevent har jag arbetat med teambuilding, stresshantering och mindfulness ute i Stockholms skärgård.

Under tiden har jag konsekvent prioriterat att fortsätta att utveckla mig själv, ifrågasätta det jag lär mig och fördjupa min förståelse genom kurser och utbildningar världen över. Framför allt genom mystiker.

”Living school of the mystery”: Sedan urminnes tider har skolor funnits för dom som är kallade att leva ett liv med fokus på de stora existentiella frågorna utan att vilja vara religiösa. Skolorna har funnits utanför de vanliga ramarna och mystikerna har fört kunskapen, medvetandet, ceremonierna och visdomen vidare från lärare till elev. Skolorna har inspirerat själen, tränat sinnet och kroppen, lärt ut praktiska verktyg för att skapa ett meningsfullt och självförverkligande liv, likväl som guidat mot ett upplyst medvetande där den synliga och osynliga världen möts och alla illusionens slöjor faller. Så även i våra moderna tider. Det är i en sådan lineage som jag har gjort den största delen i min träning och guidning mot en djupare förståelse av det som världen verkar vara och det som världen är.