Det stör mig så!

Det stör mig så!

februari 28, 2019 Uncategorized 0

Någonting som stör mig enormt, dels för att jag tycker att vi ”borde” ha kommit längre och dels för att jag dagligen i mitt arbete möter ambitiösa och kloka människor som tycker att de har för lite tid och samtidigt inte använder den tid de har på ett optimalt sätt… Helt enkelt därför att de inte är medvetna om vad de egentligen har tillgång till och hur mycket tid och energi de skulle få om de började använda sig av den här kraften.

Det är en kraft som du utan att vare sig förändra diet, träning eller tankemönster kan börja använda, just här, just nu. Den kommer att förbättra ditt logiska tänkande, ge dig mer kraft, energi och livsglädje, frigöra din kreativitet och öka din problemlösningsförmåga, stärka kontakten med ditt inre och höja volymen på din intuition, den kommer att få dig att oftare befinna dig på rätt ställe vid rätt tidpunkt görandes rätt saker med rätt personer, öka ditt flöde och fördjupa ditt välbefinnande. Låter det intressant?

Vad är det då för kraft jag pratar om? Du som kvinna har den redan nu, inget du kan vare sig förtjäna eller förlora, du kan bara välja att använda den eller inte… Din hormonella menstruationscykel!

Visste du att du har otroligt ojämna förmågor månaden igenom? Att du kan vinna så mycket på att planera in aktiviteter efter vilka hormoner som dominerar din kropp (och alltså ditt psyke, känslor, tankar och energinivå)?

Varför försöka pressa fram positiv energi under PMS och hålla ett säljmöte när hormonerna passar mycket bättre för att uggla ensam i ett arkiv och fylla i rapporter? Varför sitta ensam och slita med en analys under ägglossning när du är hormonellt laddad för att vara snygg, oövervinnerlig och charma alla? Boka in säljmötet då istället! Varför vara ute och nätverka under mens när kroppen dras mot marken och redan har så många dimensioner öppna mot den inre världen och förmågan att höra själen viska bara det ges ett tillfälle att lyssna?

Såklart klarar vi galant av att hålla säljmöten under PMS, vi är ju inte slavar under hormonerna (eller är vi?) men herregud så mycket energi och möjligheter som går förlorade gentemot att använda oss av den rörelse som ändå alldeles gratis redan finns här. Det är som att ro ut mot havet i ebb och ro in mot land i flod… Vem gör det?

Så om du inte visste det innan, börja fundera över det nu. Och om du visste det men inte använder dig av det, börja med det nu. Din kapacitet är inte konsekvent som en mans. Och det är INTE ett tillkortakommande eller en brist eller något som helst negativt. Det är positivt. Det är en fördel. Ett försprång. Det är ett ”Grattis! Du är en av de utvalda!”. Det är en enorm tillgång.

Vi är bara så in i absurdum formade att se på, uppleva och prata om denna hormonernas cykliska rörelse som en förbannelse, något som är i vägen, något som på något sätt är fel och inte borde vara såsom det är. Vi borde alla vara konsekventa och ha en jämn prestationsnivå månaden igenom, annars får vi skylla oss själva och skärpa till oss. Pusha igenom, bit ihop, visa att du bestämmer över ditt liv.

Och så är det ju för männen, de har ingen hormoncykel på det sättet att optimera sin agenda efter, de har inte tillgång till den kraften genom sin kropp. De kan inte göra annorlunda än de gör och det är perfekt och fantastiskt och precis som det ska vara. Det skulle bara kunna vara ett så bra komplement till varandra, det cykliska och det linjära! Men ska halva mänskligheten låta bli att använda sig av denna superkraft bara för att den andra halvan har blivit födda utan? Det kostar mycket när ena halvan av det här klotet låter bli att använda all den kraft vi redan har, lägger kraft på att förneka och försöka förändra istället för att förädla och optimera. Om vi jämför det med att t.ex. borra efter olja, en redan befintlig resurs som vi kan få tillgång till om vi bara väljer det. Skulle ett oljebolag låta bli att borra efter en ny källa bara för att de andra bolagen inte har förutsättningarna för det? Såklart inte.

Hur mycket har mänskligheten att vinna på om vi tar tillvara på den här superkraften som kvinnor faktiskt har fått med sig från början?

Vad blir möjligt när vi börjar planera in rätt aktiviteter beroende på våra hormoner? Antingen aktiviteter som får skjuts och stöd av de befintliga hormonerna och de känslor, tankar och energinivåer de skapar eller aktiviteter där vi måste ta spjärn och jobba motvind mot vår egna kropp och psyke.

I en tid med så mycket press för att öka resultat och behov av helt nya lösningar och livsstilar är det inte ren idioti att inte optimera de resurser vi redan har tillgängliga istället för att springa runt, laddade med energidryck och försöka uppfinna hjulet på nytt?

Det här blev ett långt längre inlägg än jag hade tänkt och ändå så är det inte komplett utan att ha sett det 2 min långa klippet jag bifogar som så bra beskriver huvuddragen i de olika faserna. Hoppas att ni som har läst ända till slutet har fått något matnyttigt med er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *