Drömmar. Vad är det? Egentligen.

Drömmar. Vad är det? Egentligen.

april 4, 2019 Uncategorized 0

Drömmar. Vad är det? Egentligen. Det är så lätt att vi rent vanemässigt kategoriserar drömmar som något subtilt, inte påtagligt, viktigt eller ens verkligt. Eller hur? Det är liksom barnsligt och lite sött med drömmar. Rosaskimrande fjärran från vardagens räkningar och ändlösa att-göra-listor. Om vi kallar våra drömmar visioner så får det lite mer substans, blir lite mer taget på allvar och ses kanske lite mer som någonting att räkna med.

Mitt perspektiv är att mina drömmar har en relation till mig. Det är ett Vi, mina drömmar och jag. En levande, jämlik relation. På samma sätt som med min man, barn, vänner osv. Jag och Jesper, det är jag som är i centrum av min historia i vårt äktenskap. Från hans håll är det Han och Jessica. Från mitt håll är det jag och Drömmen. Från Drömmens håll så är det Hon och Jessica. Det är inte bara jag som kan välja att förhålla mig till mina drömmar, mina drömmar kan också förhålla sig till mig, för att skapa det mest intressanta och rikaste samarbetet oss emellan.

Mina drömmar behöver att jag lyssnar på de och tror på de. Att jag gör det jag kan för att fylla de med energi och empowerment och möjligheter för de att manifesteras. Det är det de vill! Att manifesteras och bli verkliga och fullgöra sin roll i den framtid vi skapar tillsammans. Mina drömmar vill att jag slutar med att envisas att se på de som subtila, icke-viktiga fenomen som jag kan vifta bort och istället ägna mig åt viktigare, verkligare saker som att göra bank-ärenden, boka in möten, laga mat… Mina drömmar kräver att jag börjar behandla de med samma respekt, kärlek och lyssnande som jag har inför andra människor.

Var kommer drömmarna ifrån?
Mitt perspektiv är att de kommer från själva visdomens källa inom dig. Inom den du är, bortom din personlighet, dina roller, bortom ditt ”vanliga” liv såsom du känner det. Från den platsen i dig som är i direkt kontakt med allt som har varit och allt som kan komma. De kommer från en plats och en kraft som VET både ATT och HUR vi kan skapa och leva liv som är djupt tillfredsställande och lämnar efter sig en sjungande framtid i pulserande skönhet.
Livet är inte alltid lätt. Det är fyllt av utmaningar, svårigheter, snåriga skogar, krossade hjärtan, ångestfyllda val, djup sorg och malande förtvivlan. I allt detta finns vårt ljus, våra drömmar, vår längtan hos oss. För att lyssnas på, vara närvarande till, för att nära och för att agera på. Så med små, små steg eller gigantiska kliv – Engagera dig i dina drömmar!
När din längtan, ta den på allvar och närma dig som att det vore en lek. Inget att sträva emot och pressa dig i men att hänge sig åt, om så bara för några sekunder i taget. Som du hänger dig åt ett turkosblått hav under den första simturen på en efterlängtad semester. Som du hänger dig åt en dåsig tupplur i solen. Som du hänger dig åt att känna doften i en nära kram med de du älskar. Dina drömmar och din längtan är både målet, meningen och vägen dit. Det är inte barnsligt! Det är inte rosaskimrande och ovidkommande! Det är inte naivt eller världsfrånvänt! Dina drömmar och din längtan är det viktigaste verktyget för det gudomliga, för livet, att göra sin röst hörd och skönhet synlig. Vare sig det handlar om att måla akvarell, spela dataspel, byta jobb, bli kär, starta en revolution, skapa en förmögenhet, hela en relation, dricka en kaffe… Vad älskar du att göra? Gör mer av det! Vad får dig att känna dig levande, vad tänder din gnista? Ta reda på det. Igen. Och igen. Och rikta dig ditåt. Resten kommer att vara historia…

”I have a dream” deklarerade en gång Martin Luther King och förändrade historien. Så kraftfull och än kraftfullare är din och allas våra drömmar.
”The future belongs to those who belevie in the beauty of their dreams” menade Eleanor Roosevelt.
Drömmar är inget mindre än ren magi, rå skaparkraft och den mirakelmedicin som ligger och bubblar precis under ytan just nu…

Hur har du det med dina drömmar? Några krossade, några uppfyllda och andra som tålmodigt väntar på din uppmärksamhet? Dela gärna några rader om du vill. Allt gott till oss alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *