Hur leder kvinnor oss in i framtiden? Om ledarskap, ROI och intuition.

Hur leder kvinnor oss in i framtiden? Om ledarskap, ROI och intuition.

september 18, 2019 Uncategorized 0

Har du tänkt på att det alltid är en stor majoritet av kvinnor på kurser och föreläsningar inom personlig utveckling, andlighet och det mesta som rör s.k. mjuka värden?

I alla de år som jag både har deltagit och arbetat inom bl.a. det här fältet så är oftast ca 90 % av deltagarna kvinnor. Är inte det intressant? Varför är det så?

Jag tror helt enkelt att denna bransch bebos av kvinnor därför att vi vet något här inne i vårt hjärta, i vår kropp och själ som är avgörande för vårt nästa steg i evolutionen. Den längtan, den dragning vi har åt dessa områden är ett sätt för livet att leda oss framåt. Det är ett svar på ett problem, en lösning, ett sätt att guida oss mot de steg vi som mänsklighet måste ta om vi vill få en nästa epok. Det är inte bara en barnslig dragning mot någonting mjukt och omätbart ”bara” för trivsel och välmående. Det är en lösningsfokuserad och intelligent dragning mot det område där vi intuitivt vet att det finns en enorm utvecklingspotential och där vi kan hitta lösningarna på många av de frågor vi idag står inför.

”If you educate a man, you educate one person. If you educate a woman, you educate a nation”. 

Det är ett väletablerat faktum att om man vill lyfta människor ur fattigdom så är utbildning det viktigaste steget. Och lika väletablerat är faktumet att man får en mycket större ROI om man fokuserar utbildningen på kvinnorna istället för männen. Det är en ”magic multiplier” att satsa utbildningen på kvinnorna därför att resultaten och fördelarna mångdubblas för hela familjen och samhället runt de kvinnorna. Eftersom hon kommer att föra den kunskapen vidare till sina barn vilket gör att det är en större chans för de att få gå i skola.

Om kvinnorna där tittade på männen hur de gör och försökte ta efter så skulle det inte alls bli samma fantastiska siffror. Vad kan vi i näringslivet lära oss av det?

Det finns så mycket här när man väl börjar utforska. Magic multipliers! Resurser som många av oss kvinnor bär utan att ens veta om det. Bara genom vårt hormonella system som ett exempel. Vad händer när jag låter min kropp, mina känslor, mitt sinne och hormoner arbeta FÖR mig istället för MOT mig?

Jag har utbildat och coachat många, många hundratals fantastiska och ibland mindre fantastiska ledare. Män som kvinnor. Några av de mindre fantastiska ledarna har varit kvinnor, några av de har varit män. Några av de mest fantastiska har varit män, några av de har varit kvinnor. Att vara en extremt duktig ledare har ingenting med kön att göra. Nada.

… Tänkte bara att det var bra att vara tydlig med det, så att ingen behöver bli upprörd över något som de inte ens behöver bli upprörda över… Annars blir det ju lätt lite taggigt när man delar upp i män och kvinnor eller manligt och kvinnligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *